Muziekvereniging Door Gunst Verkregen (DGV) uit Nieuwe Wetering (opgericht in 1913) bestaat uit ruim 70 leden die zorgen voor muzikale kleur bij optochten, concerten, serenades of waar dan ook. De vereniging bestaat uit een fanfare orkest en een slagwerkgroep, die zowel afzonderlijk als gezamenlijk optreden. Hoewel Door Gunst Verkregen al ruim 100 jaar aan de weg timmert, kan de muziekvereniging toch jong genoemd worden: de gemiddelde leeftijd van de spelende leden is nog geen 30 jaar!

Fanfare

Een fanfare bestaat uit koperen blaasinstrumenten, saxofoons en een slagwerkgroep.
In de groep van de scherpe kopers onderscheiden we de  cornetten, trompetten en hun grote broers trombones. In de familie van de saxhoorns, net zoals de saxofoon ontwikkeld door de Belg Adolf Sax, onderscheiden we bugels, de althoorns, de baritons, de tenor-tuba en de bas-tuba.

Drumband

Als slagwerkgroep bestaan we uit ongeveer 20 enthousiaste leden, van 8 tot 40 jaar en waar de doorstroming uit eigen kweek komt. Het opleiden is dan ook gericht op de vereniging en heeft daardoor een ander karakter als de verenigingen die meer de richtlijnen van de bond volgen. Veel van onze leden volgen buiten de vereniging om een drumcursus, wat ook binnen de groep zijn vruchten afwerpt.